Lotto játék (Bingo)

7240 Ft
fő anyaga:
fa
ajánlott kor:
8+
Egy kis háttérinformáció:
Története:A "Lotto" története, ellentétben a legtöbb játékéval, nagyon jól nyomon követhető. Visszavezethetjük egészen az "IL GIOCCO DEI LOTTO"-ig, egy hagyományos fogadási rendszerig, ami Olaszországban terjedt el és vált heti rendszerességű eseménnyé 1530-tól. Ettől kezdve számtalan variációja bukkant föl és terjedt el az egész világon. Napjainkban a legismertebb az amerikai "Kenó", más néven a "Bingó".
Tartalma:A játék tartalmaz 48 illusztrált Lotto kártyát, 90 darab, mindkét oldalán számozott, fa zsetont, egy fa táblát a zsetonoknak kialakított, számozott mélyedésekkel, és sok-sok "lapított üveggyöngyöt", amik a kártyákon lévő számokra kerülnek.
A játék menete: A játék megkezdése előtt ki kell jelölni valakit, aki a számozott zsetonokat kihúzza a zsákból és "kikiáltja", kihirdeti azokat. A Lotto kártyákat kiosztjuk a játékosok között. Helyezzük el őket úgy, hogy a játék folyamán jól láthatóak legyenek a rajtuk lévő számok. Ha a kártyákat kiosztottuk, és a játékosok megegyeztek a VONAL és a LOTTO díjban, akkor kezdődhet a játék.
A "kikiáltó" egyesével húzza ki a zsákból a zsetonokat, és minden számot hangosan kihirdet. A kihúzott zsetonokat a fa tábla azonos számú mélyedéseibe kell helyezni. Az a játékos, akinek valamelyik Lotto kártyáján megtalálható ez a szám, egy "lapított üveggyöngyöt" helyez oda. A játék így folyik egészen addig, amíg valakinek ki nem jön egy teljes vízszintes vonal az egyik kártyáján. Amikor ez megtörténik, a játékos kiáltsa, hogy VONAL!, ezzel elnyeri az előre meghatározott VONAL díjat. A játék megy tovább, míg valakinek teljesen be nem telik az egyik kártyája, ekkor kiáltsa, hogy LOTTO! Az első ember aki így tesz elnyeri a többiek elől az előre meghatározott LOTTO díjat.
Van egy másik fajtája is ennek a játéknak, ami jobban szokott tetszeni a türelmetlenebb, izgatottabb gyerekeknek. Ezzel a variációval ők is megtapasztalhatják annak az örömét, hogy megnyernek valamilyen kedves díjat.
A játékosok ebben a verzióban a következőket kiáltják:
KETTŐ!... ez megegyezik a régi sorsjáték kéttalálatos díjával, amit az nyert, akinek először volt két száma egy sorban.
HÁROM!... az első játékos akinek három száma van egy sorban.
NÉGY!... az első játékos akinek négy száma van egy sorban.
ÖT!... az első játékos akinek öt száma van egy sorban. Ez tulajdonképpen megegyezik az előző változatban leírt VONAL!-lal.
Ha kettő, vagy több játékos egy időben kiálltja, hogy KETTŐ!, HÁROM!, vagy NÉGY!, halasszuk el a díj átadását, amíg valakinek nem lesz eggyel nagyobb számú találata egy sorban.
A játék vége: Nyilvánvaló, hogy a játék akkor ér véget, ha valamelyik játékos minden kártyájával LOTTO!-t ér el.
Jó szórakozást kívánunk!