Kördominó - ritkaság!

kérem! Kördominó - ritkaság!
4320 Ft
fő anyaga:
papír
bef. méretei:
28 cm x 19,5 cm x 4 cm
súly
0.32 kg
ajánlott kor:
5+

Ez a "Kördominó" egy eredeti, 1920-as évekbeli játék nagyon gondos újragyártásának az eredménye. Kiváló minőségű, korlátozott darabszámú mestermunka, ami elsősorban gyűjtőknek készült.

A játék készítése során próbáltak az eredetihez hasonló anyagokat használni a környezetvédelem szem előtt tartásával, ezért újrahasznosított, vagy ha ez nem lehetséges, környezetbarát anyagokat alkalmaztak.

Egy kis háttérinformáció:

A dominó körülbelül 300 évvel ezelőtt született Kínában, ahol eredetileg jövendőmondásra használták. A XVIII. század közepe táján, Olaszországon keresztül érkezett Európába, majd a század végén tűnik fel először Angliában, ahol nagy lelkesedéssel fogadják. A XIX. század végén és a XX. század elején ügyes művészek létrehoztak egy, a hagyományostól eltérő dominó fajtát. Ezek a játékok nagyon mulatságosak voltak, összerakva képeket alkottak, rajzolt jeleneteket ábrázoltak egy kör alakú mintában. Ez a különleges játék ezeket a hagyományokat követi. 6 nyelvű játékszabályzat és játéklehetőségek a csomagban! (magyar, angol, spanyol, német, olasz és francia)