Klasszikus Mahjong játék

11460 Ft
fő anyaga:
bef. méretei:
23,5 cm x 13,5 cm x 7 cm
súly
1.50 kg
ajánlott kor:
8+
A Mah Jong-ban mindenki függetlenül játszik. Nincs szövetséges, akire tekintettel kell lennie.A szerencse esélyeinek minden játékos ki van téve ebben a játékban is, azonban az ügyes elnyerheti a legtöbb pontot anélkül, hogy a játék tartama alatt egyetlen játszmát is nyert volna. Jó szórakozást!  
Egy kis háttérinformáció:
A "Mah Jong" eredetileg kártyajáték volt Kínában. Története Oroszlánszívű Richárd idejére nyúlik vissza, és a Sung Dinasztiaalatti forradalomról szól.
Ez a forradalom, és az utána következőküzdelmek a kínai történelem egyik hősi korszakát alkotják. Különösen kiemelkedett 108 hős forradalmár története. Az irántuk érzett kegyeletből, hogy emlékük és vitézi tetteik fennmaradjanak, a birodalom széltében-hosszában népszerű, az akkoriban igen elterjedt kártyajátékok egyikének lapjait az ő neveikkel látták el.
A Mah Jong mai alakja Ning-Po városából származik, mely elefántcsont faragványairól híres. Itt a 108 hős nevét elefántcsont lapocskákra vésték, és bambusznád hasábokat tettek mögéjük. Így a könnyen tönkremenő kártyalapok elpusztíthatatlan kövekként jelentek meg. A játék mostani nevét is Ning-Poban kapta, arról a madárról, amely 4 kövön van ábrázolva: Mah Tsiong = veréb.Az európai közönség egy Walker nevű angol mérnök leleményes ügyességének köszönheti, hogy élvezheti ennek a játéknak minden szépségét és izgalmát.
A játék leírása természetesen megtalálható a dobozban.