Kalaha - ősi kavicsjáték

kérem! Kalaha - ősi kavicsjáték
11880 Ft
fő anyaga:
fa, üveg
bef. méretei:
23 cm x 20 cm x 4 cm
súly
0.64 kg
ajánlott kor:
6+
A legrégebbi játékok egyike a világon!  Játék menete:  Kiinduló helyzetben a 12 meder mindegyikében 4 "kavics" van. A játékosok egymással szemben ülnek, az előttük levő 6 meder és az egyik gyűjtőmeder tartozik hozzájuk.A játék célja a lehető legtöbb "kavics" összegyűjtése a saját gyűjtőmedencébe.
Egy kis háttérinformáció:
Játékszabály: Az kezdő játékos az egyik hozzá tartozó meder tartalmát felmarkolja és az óramutató járásával ellenkezõ irányban kezdve, elosztja a soron következõ medrekbe (ezek lehetnek a saját, de lehetnek az ellenfél medrei is) úgy, hogy mindegyik mederbe egy-egy bábut tesz, a saját gyűjtőmedrébe is. Az ellenfél gyűjtőmedrébe nem tesz bábut. Ha az elosztás végén az utolsó bábu a saját gyûjtõmedrébe kerül, akkor ismét õ következik. Ha az utolsó bábu az egyik saját üres medrébe kerül, akkor elveheti az ellenfél pontosan szembenlévõ játékmedrében lévõ összes bábut és a saját gyûjtõmedrébe teheti. Így felváltva ürítik és töltik a játékosok a medreket és megkísérlik a saját gyűjtőmedrüket megtölteni.
A játék addig tart, amig valamelyik játékosnak el nem fogynak a bábui a medreibõl (kivéve a gyüjtõmedreket), tehát további medret kiüriteni nem tud. Ekkor az ellenfél térfelén lévõ játékmedrek bábuit is õ kapja meg (kivéve az ellenfél gyûjtõmedrének tartalmát), és a saját gyüjtõmedrébe helyezheti azokat.
A játék nyertese: akinek a gyüjtõmedrében több bábu van!