Eiffel társasjáték - magyar verzió

kérem! Eiffel társasjáték - magyar verzió
4580 Ft
fő anyaga:
műanyag
bef. méretei:
10 cm x 8 cm x 24 cm
súly
0.13 kg
ajánlott kor:
8+
A világhírű építész, Gustav Eiffel emlékére készült design játék. Ügyességi, Társas- és építőjáték egyben.
1-4 személy részére. Ajánlott 3-tól 99 éves korig.
Egy kis háttérinformáció:
Gustav Eiffel francia építész a XIX. században született, leghíresebb munkája a párizsi Eiffel-torony, azonban a világ több városában épített épületeket, így például Londonban a Kristálypalotát, vagy Budapesten a Nyugati pályaudvart! Könnyed fém szerkezetei gyönyörűek. Az Ő munkái ihlették ezt az igényes kivitelű, iparművészeti szempontból is figyelemre méltó játékot, tárgyat, melyet sokféleképpen használhatunk.

Webáruházunkban a játék angol és francia változata is elérhető!

A társasjáték négyféleképpen játszható:

1. Nosztalgia:

A csomagban található elemekkel különböző térbeli építményeket, tornyokat építhetünk saját elképzeléseink alapján.

2. Metamorfózis:

Ez a játék leginkább a Jengára és a Mikádóra hasonlít. Építsünk egy tömbös tornyot a csomagban található elemekből, majd próbáljunk meg egyesével elemeket kivenni belőle. A kivett elemeket helyezzük a torony tetejére. A játékosok felváltva következnek, aki elrontja, és a torony összedől, az veszít. Az elemeket a torony építésénél bármilyen sorrendben felhasználhatjuk.

3. Pöckölős-pördítős:

Ebben a játékban az elemeket egyenlő számban osztjuk el a játékosok között, de tetszés szerint játszhatunk az összes elemmel egymás után is. Az elemeket helyezzük egyesével az asztal szélére úgy, hogy egy részük lelógjon az asztalról. Alulról megpöckölve a kiálló elem pörgő mozgással a levegőbe emelkedik, majd élével az asztalra zuhan vagy elfekszik. Ebben a pozícióban kell felhasználni, mint toronyépítő elemet. Pöckölésünk ügyességétől függően az elemek oldalukra, lapjukra vagy élükre érkeznek, így háromféle méretű építőelemünk keletkezik. A játékot az nyeri, aki a legmagasabb tornyot tudja építeni. A játékot játszhatjuk úgy is, hogy a különböző pöcköléseket pontértékkel látjuk el (pl. ha a talpán áll=5 pont, oldalán=2, lapján=1), ebben az esetben a legtöbb pontot gyűjtő a játék győztese.

Vigyázat! Az ugyanolyan pöckölésre a különböző elemek másként viselkednek. Ennek oka a az elemek különböző súlyelosztása.

4. Kinyúló-lebegő elem:

Ez a játék a dominóelemekkel játszott régi türelemjátékokon alapul azzal a különbséggel, hogy a játékelemek súlypontjai aszimmetrikusak. Ezért a feladat érdekesebb, izgalmasabb. Próbáljunk meg a legkevesebb elemmel úgy építkezni, hogy az utolsó elem az alátámasztáson kívülre kerüljön.