Chapas ( Kupakok ) - spanyol népi játék alapján

kérem! Chapas ( Kupakok )  - spanyol népi játék alapján
1920 Ft
fő anyaga:
fém
bef. méretei:
15 cm x 8,5 cm x 8 cm
súly
0.18 kg
ajánlott kor:
6+
Egy kis háttérinformáció:
Kétféle játékot játszhatunk: (kerékpár)versenyt és kupakfocit.
(Kerékpár)verseny Legelőször a versenypálya tervét kell elkészítenünk. Játszhatjuk kemény felületen (kövön vagy aszfalton), ahol krétával rajzoljuk föl a pályát, de megfelel a játszótéren megtalálható homok is: először simítsuk el a területet, majd építsünk két töltésszerű homokfalat, melyek egy „csatornát” alkotnak.
Pálya típusok: Természetesen a pálya alakja és hossza mindig a játékosok elképzeléseitől, megállapodásuktól függ, ezért itt csupán a legkedveltebb alaptípusokat sorolhatjuk fel. A legegyszerűbb a teljesen egyenes pálya, a „gyorsasági futamok” kedvelőinek, de érdekesebb a verseny, ha egyenes és kanyargós szakaszok váltogatják egymást. Építsünk S kanyarokat, hajtűkanyarokat, kereszteződéseket, útszűkületeket és bármilyen más nehezítést, ami csak eszünkbe jut! Nem kell ragaszkodnunk a sík pályához: formálhatunk emelkedőket és lejtőket, sőt lyukakat, vagy alacsonyabb falakat is melyeken át kell ugratniuk, vagy oszlopokat, melyeknek nem szabad nekimenniük a versenyzők bábuinak. Kikerülendő akadályoknak bevonhatunk más játékokat, pl. matchboxokat is. Egy futam addig tart, míg az utolsó versenyző is áthalad a célvonalon, és természetesen az a győztes, aki ezt elsőnek teszi meg.
A Koronakupakok pöckölését középső ujjal végezzük (hüvelykujjunk segítségével). Minden lövés jó ítélőképességet (térérzékelés), biztos kezet (finommotorikus mozgás) és összpontosítást igényel, máskülönben hamar a mezőny végén találhatjuk magunkat