A kis zeneszerző - hangjegyleolvasó szerkezet - kitűnő segédlet szolfézs tanuláshoz

kérem! A kis zeneszerző - hangjegyleolvasó szerkezet - kitűnő segédlet szolfézs tanuláshoz
8300 Ft
fő anyaga:
fa
bef. méretei:
13,5 cm x 8,5 cm x 6 cm
súly
0.32 kg
ajánlott kor:
8+

Biztosan vannak közöttünk néhányan, akik szerettek volna komponálni, de több minden gátja volt a titkos álomnak; pl. nincs hangszer, se zongora, se gitár...... vagy egyiken sem tanult játszani, de a kottát ismeri. Most kipróbálhatja magát.

Hogyan is lehet különböző dallamokat komponálni?
1. A legjobb, ha először egy fiktív dallammal próbálkozik oly módon, hogy egy szalagot a találomra kiválasztott helyeken lyuggat ki. Több hangot is elhelyez egymás fölött és mellett. Meglátja, hogy igen furán hangzik, ha a hangok túl közel vannak egymáshoz. Célszerű két hang között legalább két függőleges vonalnyi távolságot tartani.
2. Következő lépés, hogy egy - az Ön számára ismert - dallamot készít el. Először kottázza le, majd a hangjegyvonalak mentén, a lyukasztó segítségével rögzítse a dallamot. A lyukasztót úgy kell ráhelyezni a szalagra, hogy átlátszó talpa nézzen fölfelé. Így ellenőrizhető, hogy a vonalak metszéspontjában, középen legyen kilyukasztva a szalag, vagyis a hang a megfelelő helyrekerüljön. (A lyukasztó üríthető!)
3. Miután a dallam felvitele a szalagra megtörtént, nyissa fel az apparát tetejét, a szalagot a nyíllal jelölt végével, akadásig fűzze be a nyílásba. Csukja le a fedelet, és a kart az óramutató járásával azonos irányba forgatva, játssza le a dallamot. (A szalagot akkor is végig kell tekerni, ha már "üresben" fut, másképp nem lehet kifűzni.)

A lejátszóhoz jár egy kézi lyukasztó és több üres szalag is, de továbbiak vásárolhatók.
Jó szórakozást kívánunk!

Egy kis háttérinformáció:
A legrégebbi, még fennmaradt mechanikus zenélők a monumentális harangjátékok. Az első, hasonló típusú zenélőket a 18. század közepén kezdték gyártani a svájci JURA hegységben fekvő Sainte-Croix városkájában.