Június 21. Éjszaka a Játékboltban

 

 
 
Idén június 21-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája elnevezésű nagyszabású rendezvény, mely számtalan fővárosi és vidéki múzeumba kínál kedvezményes belépést. Ez alkalommal csatlakozott a résztvevő helyszínek közé a Játékszerek Anno... kiállítóterem és bolt, melynek keretében retro játékkiállítással színesítjük a Múzéj programjait. Ezen az estén az egykori gyerekek feleleveníthetik, a fiatalok pedig megismerhetik, mivel játszottak annak idején.

 

„Csipegető csibe és a vasmadarak”
Retro lemezjáték kiállítás

 

 

A kiállításon sok hasonmás madarakat ábrázoló lemezjáték lesz kiállítva, közöttük a kultikus magyar csipegető csibe, és olyan ismert társai mint a holdrakéta, a kutyaház persely, a Roli Zoli. A kiállítás megnyitóját este 6 órakor tartjuk. A Múzeumok Éjszakája alatt hajnali 2-ig várjuk a látogatókat, a kiállítás további egy héten keresztül lesz megtekinthető nyitvatartási időben.


További programjaink a Múzeumok Éjszakája keretében:

 

ASZFALTRAJZ VERSENY  június 21.-én 17-23 óráig

A látogatók a kiállított tárgyakról krétarajzokat készíthetnek, melyeket a készítőjével együtt lefotózunk. A legjobb 3 rajzot kiállítótermünk zsűrije választja ki és csipegető csibe ajándékkal jutalmazza.

 

CSIBEKLINIKA  18.30 tól óránként

A legelszántabbak egy retró Elzett játékot, egy-egy Csipegető csibét kapnak megjavítás céljából. Amennyiben a vállalkozó kedvű résztvevőknek a helyszínen sikerül megjavítaniuk a játékot, hazavihetik emlékül.

 

Játék- és műtárgybemutató 19 órától óránként

Este 7-től 10-ig minden egész órában bemutatót tartunk, melyeken a lemezből készült „vasmadarak” működéséről tudhatnak meg többet az érdeklődők. Kitérünk a meghajtó mechanizmusaikra, és a hanghatásokat biztosító szerkezetekre. A tárgyak egy része kézbe is vehető és kipróbálható.

 

A Játékszerek Anno programja a Múzeumok Éjszakája honlapján

 

Eseményről készült fotók: