Febrár 14 - Bálint nap szerelem játékok

 

 

Olyan régi játékokról, ajándéktárgyakról tartunk bemutatót, amiknek Bálint-napkor valóban örültek a szerelmesek. Ezt a napot ma már inkább Valentin napként ünnepelik a fiatalok és többnyire formális ajándékozgatásról, gyakran a giccsről szól. Megpróbáljuk bemutatni, elődeink hogyan gondolkodtak e jeles napról.

 

valentín nap

 

Ha érdeklik a régi Bálint napi hagyományok, szokások, jöjjön el február 14-én 16:00-kor a Játékszerek Anno-ba, ahol romantikus hangulatú ajándéktárgyakat mutatunk be.

A bemutatott játékok, ajándékok az előadás után a helyszínen 20% kedvezménnyel lesznek megvásárolhatók!

 

Időpont és helyszín: 2014. ferbruár 14. 16 óra, Játékszerek Anno... (1066 Budapest, Teréz krt. 54.)

 

 

 

Valentin napról másképp!

 

 

Valentin nap – Magyarországon hagyományosan Bálint nap – közeledtével az ajándéküzletek kirakatai fokozatosan pirosra és rózsaszínre változnak. Egy anyagias ünnep lett a sok közül. A boltokat ellepik a giccsbe hajló plüssök, szívek, rózsák, melyek a legtöbb emberben inkább egyre erősebb ellenszenvet, mintsem igazi érzelmeket, romantikát ébresztenek.

 

A Bálint nap több mint fél évezredes múlttal rendelkezik. Manapság a szerelmesek napjaként ünnepelt, eredetileg azonban a megújulást és a tavasz közeledtét hivatott hirdetni. Szimbólumai a színes virágok, édességek, madarak és rengeteg babona, népi hiedelem is köthető hozzá. Ott rejlik mögötte a tradíció, mely az egymás és a természet iránti szeretet és tisztelet kimutatásáról szól. Tekintsen hát az idei Bálint napra úgy, ahogy elődeink tették sok-sok évvel ezelőtt, és ajándékozzon odafigyeléssel! Párján kívül gondoljon barátaira, rokonaira is, hiszen eredetileg nem csak a szerelmesek köszöntötték egymást.

 

A leghitelesebb, legértékesebb, ha valamilyen saját magunk által kifundált programmal, vagy saját készítésű ajándékkal rukkolunk elő. Ha azonban erre nincs energiánk vagy képességünk, akkor sem biztos, hogy a pénztárca mélyére kell nyúlni, hiszen egy szép képeslap, egy apró, jelképes ajándék is szívhez szóló lehet, ha a mögötte lévő érzelmek valódiak.

 

Webáruházunkban több, kifejezetten igényes üdvözlőkártya és különleges, apróbb/nagyobb ajándék közül válogathat, amennyiben szeretteit a megszokottól eltérő módon szeretné meglepni. Nézze meg őket!