Anker kiállítás

 

 

A Richter-féle „Anker” kő építőkockák a korabeli játékvilág legmagasabb minőségét képviselő elemeként, kereskedelmi forgalmazásuk pedig az üzleti élet valamennyi fogását felvonultató jelenségként robbant be a német, majd az egész európai piacra a 19. század végén.

 

Magyarországon szintén minden magára valamit is adó polgári család gyermeke ezzel pallérozta kézügyességét és elméjét. Ezt kérték és kapták karácsonyra, pedagógiai eszköz és státuszszimbólum volt egyszerre. Joggal vívott ki magának ilyen rangot, mert mind külalakját, mind elmésségét és gyakorlatiasságát tekintve tökéleteset alkottak, akik létrehozták és piacra dobták. A gyerekek (és a felnőttek is) pedig csak szerették, és szeretik ma is.
A kiállítás különlegessége, hogy  -mivel az Anker játékok ma is kaphatók-, a jatekanno.hu jóvoltából, nemcsak nézni, hanem megtapogatni, és játszani is lehet velük a játszósarokban. Csodáljuk meg és próbáljuk ki!

Aki épített művét lefotózza, és beküldi az info@jatekanno.hu emailcímre, egy további játékban is részt vehet. A beküldött képe megosztásra kerül a Játékanno Facebook oldalán, és a legjobbak - a dicsőség mellett - játék nyereményben részesülnek.

 

A kiállítás 2014. október 26-ig látogatható.

 

További részletek: http://www.mkvm.hu/index.php?p=list&id=190&tbl=kiallitas

 

Hely:  Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum | Budapest, Korona tér 1, 1036

 

 

 

Galéria: